Text argumentatiu: S’han de prohibir les celebracions en què es faci patir els animals?




Opinió a favor
Opinió en contra

Aquest tipus de celebracions s’han de prohibir: no hauria de ser legal celebrar una festa en què es mati un animal, i menys encara si se’l fa patir.

Durant la història, sempre hi ha hagut una certa por o incomoditat per canvis que, més tard, han esdevingut progressos.
La prohibició de les celebracions en què es fa patir animals seria un d’ells, un canvi que faria avançar la nostra societat, cada cop més en contra del sofriment animal i més a favor dels seus drets. Amb relació a això últim, també hi ha moltes coses a millorar, com evitar el sofriment d’animals als escorxadors.
De veritat és bonic veure la mort amb sofriment d’un animal? S’hauria de considerar art un acte com la matança sagnant d’un toro?

En definitiva, un  acte amb violència i sofriment animal no s’ha de permetre ni es pot tolerar.

Aquestes festes no s’han de prohibir: són tradicions culturals del nostre país amb anys d’història.

En cada cultura hi ha tradicions; doncs bé, en la nostra, per exemple, les curses o “corrides” de toros han estat sempre una celebració típica, una característica més.
Molta gent considera, amb orgull, aquests esdeveniments una festa on s’exhibeixen l’art i la cultura de la nostra terra. Acabar amb tot això seria destruir celebracions de magnituds històriques.
A més, als toros candidats a participar als Sanfermines (una festa on se celebren “corrides”), per exemple, se’ls tracta molt bé: viuen en prats grans, mengen i pasturen lliurement.

En conclusió: la cultura no es pot prohibir. Hi ha molta gent que està d’acord que es segueixin celebrant actes com les curses de toros.


                             Teo Larrosa 4tA

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars