Text argumentatiu: Els graffitis són interessants manifestacions artístiques?


Opinió a favor
Opinió en contra

Els graffitis son formes d’expressió artística interessants i originals que omplen espais urbans que serien monòtons i sense cap gràcia. 

Sovint podem trobar, sobretot en les grans ciutats, graffitis de gran valor visual, vistosos i fluïts de colors i formes, o bé impactants tant pel tema com per la imatge. Hi ha artistes graffiters famosos que han fet autèntiques genialitats de dalt a baix d’edificis i al llarg de moltes parets de tot el món. Però també hi ha els graffiters més modestos, anònims i esforçats que creen en espais marginats i fan meravelles amb pocs recursos.

El graffiti sol tenir un aire pirata, de denúncia social, de voler impactar o, si més no, exhibir l’esperit d’un barri. Els graffitis són un factor molt important a l’ hora de donar-li vida a una ciutat. Penseu per un moment com seria Barcelona o Girona sense cap tipus de pintada. Molt millor un bon graffiti que haver de contemplar una paret de maons o una llarga i avorrida  paret sense cap interès.


Els graffitis no són interessants manifestacions artístiques; són actes de vandalisme. Per un que tingui una mica de gràcia, n’hi ha milers que són purament un acte incívic d’algú que ha anat a un “xino” i ha comprat un o dos esprais i s’ha dedicat a escampar la seva “signatura creativa” per totes les parets que ha pogut aprofitant les hores nocturnes i la poca vigilància que hi ha.

La  vigilància nocturna per part de la policia hauria d’augmentar-se per solucionar aquest problema, per vigilar els “artistes” que embruten els espais urbans amb pintades de paraules i frases grolleres i mal escrites, i imatges igualment desagradables. La majoria d’aquestes “manifestacions artístiques” són fetes per gent que no té ni  idea de com pintar i només ho fa per molestar els veïns.


Llorenç Granell 4tB

Comentaris

Entrades populars