dimecres, 22 de novembre de 2017

Pasta de dents per a elefantsAvui a l’hora del laboratori hem fet un experiment anomenat pasta de dents per a elefants i a més d’en Torrent també ha vingut en Climent a fer-nos la classe.
Ha sigut molt divertit i la classe de segon B ens ha sorprès. Consistia a agafar una proveta i posar-hi 40 ml d’aigua oxigenada. A continuació, hem agafat sabó i n'hi hem posat unes gotes; entre 4 i 5. 
Ho hem remenat perquè quedés tot ben barrejat i llavors hi hem afegit unes gotes de colorant perquè quedés més divertit.
Com que érem tres grups, uns ho han tingut de color blau, altres de color groc i els últims, de color vermell. Després hem pesat 3 grams de iodur potàssic. Ho hem tirat a dins de la proveta amb la barreja d’aigua, sabó i colorant.
Hem observat com era la reacció: Ha començat a sortir, com un volcà, una escuma de color groc, blau o vermell (segons el colorant que hi haguéssim afegit). Per la reacció química, l’escuma quan ha sortit era calenta. Al cap d’uns minuts s’ha fos i la taula ha quedat tacada de colorant.

Jana Bolaño Rabassó 2nB

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada