Com es juga a bàsquet

Duració d’un partit:
A la FIBA, segons el seu reglament el partit està compost per quatre períodes de 10 minuts cadascun. A l'NBA la durada de cada període és de 12 minuts, i a l'NCAA es juguen dos períodes de 20 minuts cadascun. Si el partit finalitza amb empat entre els dos equips, haurà de jugar-se una pròrroga de 5 minuts més. I així successivament fins que un equip guanyi el partit.

· Jugadors: L'equip presentat al partit està format per 12 jugadors com a màxim. 5 formaran el quintet inicial i els altres 7 seran els suplents. L'entrenador podrà canviar als jugadors tantes vegades com desitgi aprofitant interrupcions en el joc, excepte en les categories escolars fins a infantils (edat de 13 a 14 anys) que tots els jugadors de l'equip han de jugar com a mínim un període durant els tres primers, podent en l'últim fer substitucions.

· Inici del partit: Ha col·locar-se un jugador de cada equip dintre del cercle central amb un peu prop de la línia que divideix el terreny de joc en dues meitats, situat cadascun d'ells en el seu camp. Els altres jugadors han d'estar fora del cercle. L'àrbitre llança la pilota cap amunt des del centre del cercle i els dos jugadors salten verticalment per a intentar desviar-la, sense agafar-la, cap a algun company del seu equip.

· Àrbitres: per a la majoria de competicions solen ser dos àrbitres els encarregats de dirigir el partit (encara que per a moltes lligues professionals existeixin tres i per altres amb molt baix pressupost un).

· Taula d'anotadors: La taula de anotadors (anotador, ajudant d'anotador, cronometrador, operador de la regla de 24 si, si ho hagués, comissari) controla totes les incidències del partit (tanteig, temps morts, temps de joc, faltes, canvis, etc.) i elabora l'acta del partit.

1.- els jugadors de cada equip seran 12 i només hi haurà 5 a la pista.

2.- no hi ha límit de canvis.

3.- no es pot desplaçar si no botes la pilota es considera "passos".

4.- una vegada que esgotes el regat (deixar de botar) no podràs tornar a botar.

5.- no es pot envair el cilindre del contrari es considerarà falta personar o antiesportiva.

6.- amb 5 faltes personals serà expulsat del partit i podrà quedar-se a la banqueta.

7.- amb 2 faltes antiesportives serà expulsat i haurà d'abandonar el pavelló o romandre dins del vestidor.

8.- el partit es divideix en 2 parts de 20 minuts i cada part en dues cambres de 10 minuts

9.- si en finalitzar el temps el marcador aquesta empatat s'anirà a un període extra.

10.- cada entrenador disposa de temps morts; 2 a la primera meitat i 3 a la segona.

A Sant Feliu de Guíxols, es fa al pavelló i es paguen 300 euros a l'any.

Recollit per: Ivan i Mahamadou 3r