Aquest curs, els alumnes de tercer d’ESO tutoritzaran els alumnes de primer

Aquest any, a l’institut Sant Elm s’ha implementat un projecte anomenat TEI (Tutoria Entre Iguals). Fins l’any anterior, els alumnes de 4t realitzaven una activitat de cohesió social que es coneixia pel nom d'apadrinaments. S’ha iniciat amb els estudiants de tercer ja que tutoritzen els alumnes que acaben d’entrar a l’institut, i l’any vinent aquests alumnes faran segon i els tutors, que feien tercer, faran quart i podran seguir tenint relació entre ells sense cap problema.
El projecte TEI en anys anteriors ja el realitzaven altres instituts, i quan el regidor d’educació de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Josep Ramon Llobet i Poal, es va assabentar del projecte i va creure que era una bona iniciativa per millorar la convivència en els centres del poble, per crear un entorn educatiu.Aquest programa està pensat per facilitar l’entrada a l'institut als nens de primer, ja que són nous, i també per prevenir la violència dins l’entorn educatiu a través del foment de la convivència.
La manera en què es realitzarà serà que els alumnes de tercer tutoritzin els de primer, de manera que si tenen algun conflicte amb un altre nen, ja siguin assetjadors o assetjats, com a solució del conflicte puguin recórrer al tutor de tercer perquè els ajudi a solucionar els conflictes sense utilitzar la violència.


AROA LÓPEZ I CARLOTA GELPÍ      3rA

Comentaris

Entrades populars