8 de març del 2018: primera vaga feminista a Espanya

En el que portem d’any 2018, ja han mort 9 dones per violència de gènere a Espanya. Mentre que el 2017 l’Estat va tancar el nombre de feminicidis amb 99 dones mortes per homes, la mitjana de diferència entre els sous de les dones i els homes és del 23% i del 100% de les dones refugiades pateixen violència de gènere.

Aquest any, el 8 de març es convoca totes les dones del món a una vaga feminista, i per primer cop també a l’Estat espanyol. A Barcelona es farà una manifestació que començarà a la Plaça Catalunya a les 18:30 hores.

Aquesta vaga es fa ja que el 8 de març és el Dia Internacional de la Dona des que el 1975 l'ONU va decidir institucionalitzar-lo. A la primavera del 2017 un grup de feministes argentines va començar una crida de “ni una menos, vivas nos queremos” a totes les persones que volguessin donar suport a les dones per obtenir els mateixos drets que els homes i a ser respectades. Aquest crit va ser recolzat per milions de dones. Aquesta vaga es farà per expressar tots els seus reclams, exigències i sol·licituds davant la societat.

Aroa i Carlota 3r

Comentaris

Entrades populars