Mesures contra agressions al Primavera Sound

Els festivals de música i concerts són llocs animats on pots escoltar als teus cantants preferits en viu. Hi coneixes persones noves amb el teus gustos i, en general, son experiències dignes de recordar. Però, com ja sabem, també són llocs on s'ajunta una increïble quantitat de gent distinta, i, per causa de l'obscuritat, l'alcohol (i fins i tot les drogues) moltes dones són objectius fàcils per als agressors sexuals. Precisament per això, els organitzadors del Primavera Sound, que va començar aquest dijous, s'han proposat aplicar totes les mesures possibles per evitar-ho. 

Els productors del festival s'han unit al protocol de l’Ajuntament de Barcelona “No callamos”, que actua contra les agressions i l'assetjament sexual en espais d'oci nocturn. Així, el Primavera Sound és el primer esdeveniment musical a Espanya a incorporar mesures importants contra les violacions, com un estand a l'entrada on s'informa de com actuar en cas d'agressió i un servei d'atenció a les víctimes amb treballadors que faran rondes per detectar problemes. És un fet que hem de valorar, és evident que han posat esforç per fer que sigui un lloc segur, però no puc evitar pensar com és que aquest és el primer festival a aplicar aquestes mesures. Personalment, crec que haurien de ser bàsiques i estar esteses a altres celebracions en les quals es corren els mateixos riscos. Afortunadament, altres festivals com Sónar i Cruïlla s'han sumat també a aquesta iniciativa, que compta ja amb una desena de sales de concerts i discoteques a Barcelona, com Razzmatazz, Plataforma, la Sala Apolo, Sidecar, Tarantos, Arena, Jamboree, Marula i Moog. 

És bo saber que aquests espais són segurs i que els propietaris comencen a comptar amb personal format contra la problemàtica, a més s'han compromès a no deixar passar persones amb comportaments irrespectuosos ni usar criteris sexistes a l'hora de permetre l'accés. Una altra cosa important és que no establiran més codis de vestimenta diferenciats per sexe. 

En conclusió, penso que aquest és un tema important sobre el qual parlar perquè, després de totes les víctimes que han patit abusos en aquest tipus de festes, tenir certes mesures de seguretat com aquestes és realment un avenç. Si bé no es pot assegurar que les agressions es reduiran al 100%, sí que és molt probable que baixin considerablement, sobretot si tenim en compte que el 29% del tocaments amb violència i el 31% sense violència es produeixen en espais d'oci. 

Daiana Giraldo 3r

Comentaris

Entrades populars